REISVERSLAG -> EUROPA

Europa

9 Januari 2003

Klik hier voor meer foto´s van Europa.

Parijs in de sneeuwJoepie, we zijn echt vertrokken!!! Wat zijn wij blij dat we weggebracht zijn tot Parijs en dat we vanaf daar met de autotrein naar Narbonne (Z-Frankrijk) zijn gegaan, want het was (en is) bitterkoud in Europa. In Parijs lag op de parkeerplaats van het Formule 1 hotel zelfs een laagje ijs. Maar gelukkig waren de wegen daarna schoon. Wel 60 kilometer moeten rijden voordat we het station in Parijs gevonden hadden, maar dat mocht de pret niet drukken! In Narbonne kon de reis dan écht beginnen. Motoren optuigen en rijden maar!

Tjezus wat was het koud !! Uiteraard was tegen die tijd de helft van de elektrische apparatuur al defect. De MP3 speler deed het niet meer en de intercom gaf alleen maar ruis (hij doet het nu weer!!). We zijn deels binnendoor naar Barcelona gereden. In de bergen lag nog volop sneeuw, ook op de weg, waardoor Corné al bijna plat ging... In Barcelona hebben we de volgende dag nog doorgebracht. Wat een prachtige stad is dat!! Vooral het park van Gaudi en de Sagrada Familia zijn echt schitterend. Barcelona is een echte aanrader!

Op de tv zien we ondertussen dat Spanje helemaal in de ban is van de sneeuw; het gaat nergens anders meer over. Ook in Holland blijkt het koud te zijn: zouden we de elfstedentocht dan gaan missen? Gelukkig hebben wij niet teveel in de sneeuw hoeven rijden.

Om de een of andere reden zitten wij altijd op plekken waar het voor de eerste keer sinds lange tijd overstroomt, ondersneeuwt of een aardbeving is... Waarschijnlijk is het in de Sahara straks nog nooit zo heet geweest.
Wat ook grappig is, is dat iedereen die ons aanspreekt vraagt of we naar Dakar gaan :) Alleen aan hun gezichtsuitdrukking als we ´ja´ zeggen is te zien, dat ze het niet écht verwachten.

Na Barcelona zijn we op weg gegaan richting Benidorm, waar we een paar dagen willen uitrusten, klimmen en ons voorbereiden op de oversteek naar Afrika.

To IRK or not to IRKMaar er kon nog meer electronica kapot, want de motor van Marianne kapt er ´s middags spontaan mee, als we bij een tankstation wegrijden. Tsjonge, na 720 km al pech! Corné is er al snel achter dat er ergens kortsluiting is, maar de vraag is waar: zoek dat maar eens uit op een koude parkeerplaats waar het ook nog begint te regenen! Na een tijdje zoeken en de motor half gesloopt te hebben, besluiten we de ´wegenwacht´ te bellen: we zijn immers nog in Europa, en liever even een professional ernaar laten kijken, nu het nog kan!

De motor wordt afgesleept naar Castellon en de volgende dag gemaakt door een echte Yamaha dealer! Er bleek kortsluiting te zitten bij de claxon en ook hebben ze in de zekeringhouder de glaszekering vervangen door een steekzekering. Dus we konden weer verder.

Het werd nog leuker! Na 2 uurtjes rijden begon het te regenen en het is pas op de camping weer opgehouden. We staan dus nu op een camping in de buurt van Benidorm en volgens mij zijn hier meer Nederlanders dan in Nederland zelf! Blijkbaar zijn we ook wel interessant, want zo ongeveer alle Nederlanders zijn al een praatje komen maken. Ook zijn we al op de koffie geweest en is ons al een tafel met stoeltjes aangeboden: we zien er namelijk errug zielig uit, zo op de grond zittend... Toch wel makkelijk dus. We blijven maar even :)

Vanochtend hebben we voor het eerst weer zon gehad. Errug fijn, en nog lekker warm ook, zo´n 12 graden! Morgen klimmen (als het weer tenminste goed blijft).

Tot zover, klik hier voor meer foto´s van Europa.