OVER ONS -> WIE ZIJN WIJ?

Wie zijn wij ?

Samen zijn wij Corné en Marianne, of voor intimi 'Knee en Jan'. We zijn ongeveer zeven jaar bij elkaar en wonen de laatste vier jaar samen in Amsterdam. Hartstikke gezellig hebben we het saampies. Nu is het even afwachten of we dat na een heel jaar samen reizen nog steeds zo vinden !?

Hallo, ik ben MarianneMarianne

Ik kom uit een nest van twee meiden. M'n ouders wonen in Harderwijk en daar heb ik ook het grootste deel van m'n leven gewoond. M'n zusje Kristine woont er ook met haar vriend Arne. Ik heb het met familie prima getroffen moet ik zeggen.
Ik ben op 30 januari 1975 geboren en op die datum verwacht ik dus wel wat als we ergens in Mauritanië zitten!

Na m'n studie Toegepaste Onderwijskunde aan de UT Twente ben ik in Leidschendam gaan werken bij hét kenniscentrum voor beroepsonderwijs in de procesindustrie: VAPRO-OVP. Daar heb ik dus per 1 januari a.s. ontslag genomen.

Waar ik de komende jaren naartoe wil in m'n werk weet ik nog niet en ik hoop dat ik na een jaar reizen beter weet wat ik dan wil gaan doen. In m'n vrije tijd vind ik het leuk om te gaan klimmen (in de Amsterdamse klimhallen, de Belgische Ardennen, de Italiaanse Dolomieten of Oostenrijkse Alpen). Maar als je dat interessant vindt moet je maar bij de link over klimmen verder lezen. Daar lees je ook over de klim- en bergsportvereniging in Amsterdam, waar ik nog heel even de alpiene cursussen coördineer en kliminstructie geef (NKBV). Dat is een erg gezellige en sportieve club!
Natuurlijk vind ik het ook leuk om te gaan motorrijden. Ik heb nog maar een paar maanden m'n rijbewijs, maar ik heb ondertussen al aardig wat kilometers gemaakt. Dat moet ook wel, want ik moet snel rij-ervaring opdoen voor de reis. Kijk maar eens bij het reisverhaaltje van Kroatie . Daar zijn we deze zomer geweest.

En ik ben CornéCorné

Ik ben van '69: een goed jaar. Geboren en getogen in Veenendaal, een dorp tussen Arnhem en Utrecht.. Mijn ouders wonen daar nog steeds, m'n zus ook. Ze is 3 jaar jonger dan ik en heeft op 5 december 2002 haar eerste dochter gekregen: Joy.

19 jaar lang heb ik me in Veenendaal prima vermaakt: beetje fietscrossen, mountainbiken, surfen en veel met vrienden op pad in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Na 19 jaar ben ik naar Enschede verhuisd waar ik begon aan mijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Geen slechte keuze naar nu blijkt. Daar ben ik ook begonnen met Ultimate frisbee (www.frisbeesport.nl) , een sport die ik nu nog steeds beoefen, alleen intussen wat minder fanatiek. In die tijd heb ik ook mijn motorrijbewijs gehaald en samen met mijn vader een Kawasaki GPZ 750 gekocht. Helaas kon ik er niet veel op rijden omdat hij altijd in Veenendaal stond.

Na een jaartje werken bij de provincie Gelderland ben ik nog een studie gaan doen: bedrijfsinformatiekunde. Ik ben absoluut geen techneut, maar intussen werk ik al 5 jaar bij een van de grootste IT-leveranciers van Nederland: Pinkroccade Ik werk daar bij een van de kleinere onderdelen (PinkRoccade Atribit), een adviestak die organisaties helpt alle processen rondom hun IT op een goeie manier te organiseren. Vooral mensenwerk dus.

Intussen woon ik zo'n 5 jaar in Amsterdam en heb sinds 3 jaar een eigen moter: Een Honda Africa Twin uit 1995. Ik ben ook direct lid geworden van de Transalpclub (www.transalpclub.nl). Nu ik daar wat mensen ken, rijden we vaak met een groepje offroad. Ofwel in georganiseerde tochten, of we gaan met een paar mensen het Westelijk havengebied in Amsterdam in. Dat doen we dan met de subclub. Erik Bergers heeft de nodige foto´s op zijn site staan members.ams.chello.nl/e.bergers .

Sinds een vakantie in de Tatra in Slowakije in 1998 ben ik verslingerd geraakt aan het rotsklimmen, maar daarover kun je elders meer lezen ...