OVER ONS -> HET PLAN

Het plan

Je kent het wel.
Tijdens de middelbare school roep je dat als je je diploma hebt, dat je naar het buitenland gaat voor highschool in Amerika of om te reizen of wat dan ook. Daar komt dus niks van terecht. Je stroomt direct door naar de universiteit. Daar heb je een prima tijd, maar halverwege begin je te roepen dat je na je studie toch ťcht niet gelijk gaat werken en dat je eerst gaat reizen of vrijwilligerswerk gaat doen in Malawi (of iets dergelijks). Daar komt dus ook niets van terecht en je vindt een baan.
Wij riepen dit allebei en na een paar jaar werken krijg je opeens van die visioenen dat je dit je hele leven nog doet en voordat je het weet je een huis aan het kopen bent en kinderen krijgt. Dan komt er dus waarschijnlijk helemaal niets meer van terecht (hoewelÖ).

Na een vakantie op de motor in Marokko (zie reisverhaal Marokko) werden onze reisideeŽn opeens veel concreter, omdat we daar zoiets hadden van 'hee, dit kan ťcht! En ook nog op de motor!' We kregen toen het idee om een maand of vier door Afrika te gaan reizen. Marianne wilde dat niet helemaal achterop doen en daarnaast leek het ons veiliger om met twee motoren te reizen, dus Marianne moest haar rijbewijs maar eens gaan halen.

Ondertussen lees je reisverhalen van anderen (wat staat er veel op internet!) en krijg je route-ideeŽn. Zuid-Amerika is ook heel lang in de race geweest. Tja, op een gegeven moment past je route niet meer in vier maanden en maak je de periode langer - route langer - periode langer - route langer - tja, en dan ga je opeens een jaar weg. Op het moment zouden we ook nog wel langer weg willen, maar dat zullen/kunnen we onze familie, werkgever(s) etc. niet aandoen!

We hebben voor Afrika gekozen vanwege de natuur, de verscheidenheid aan culturen en mensen, de kosten en een beetje omdat we het onszelf niet te makkelijk willen maken. Noord-Amerika en AustraliŽ kun je bijvoorbeeld altijd nog wel doen. Maar Azie en Zuid-Amerika trekt bŪjna net zoveel (maar het is geen Afrika), maar AziŽ is weer vrij lastig door de moeilijkheden bij Pakistan/India, het niet in mogen van Myanmar en China en het lastige van de vele eilanden als je zuidoostelijker gaat. Maar ook dat zijn ook weer allemaal uitdagingen. Maar Afrika is het dus geworden! En het Midden-Oosten!

Via het menu 'Voorbereiding - Plan' kun je zien hoe we willen gaan reizen. Uiteraard is dit alleen een voorlopige planning. Bij vakanties passen we de route na de eerste dag ook altijd al aan, dus dat zal hier ook wel gebeuren. De pa van Marianne zal de site gaan bijhouden en de werkelijke route zal dus telkens zichtbaar zijn. De laatste weken lijkt de route steeds minder makkelijk uitvoerbaar te zijn, vanwege dreigende hongersnoden in zuidelijk Afrika en EthiopiŽ en de Midden-Oostenperikelen bij Irak. We zullen dus wel zien waar we uitkomen. Misschien dat we na West Afrika wel naar Zuid-Amerika, AziŽ of AustraliŽ gaan. Maar voorlopig gaan we uit van de route zoals we die hebben ingetekend.

Hoe gaan we het doen? We zullen uiteraard veel kilometers maken, ook veel daarvan in off-road terrein, maar we gaan absoluut niet elke dag rijden! We willen ook proberen de culturen te ervaren en we willen wat zien in de landen waar we zijn. We zullen dus regelmatig ergens een tijdje rondhangen. Voor de overnachtingen nemen we een tent mee, maar we verwachten ook veel in hostels ofzo te overnachten. Wel alles zoveel mogelijk lowbudget (hoewel we heus ook wel eens uit de band zullen springen !! ).

De (sport)klimspullen gaan ook mee! Er zijn veel landen waar je kunt sportklimmen. Voor zover we het nu weten, kan het in Marokko, Mali, Zuid-Afrika, NamibiŽ, Malawi, Kenia, Oman (Europa dus even niet meegerekend). Tips en topo's zijn uiteraard welkom!

Als je het leuk vindt om op de hoogte te worden gehouden van onze reiservaringen kun je telkens op de site kijken, maar je kunt je ook aanmelden bij de mailinglist. Dan krijg je telkens een mailtje als er een nieuw verhaal op de site staat.