OVER ONS -> MOTORRIJDEN

Motorrijden

Corné heeft zijn eerste motor al gekregen toen hij een jaar of 8 was. Dat was een Suzuki crossmotor, zo´n RM 80. Of dit toen al zijn hobby was of die van zijn pa…..? Maar hij kreeg blijkbaar de smaak te pakken, want na zijn autorijbewijs ging hij gelijk door voor zijn motorrijbewijs en samen met zijn pa kocht hij toen een Kawasaki GPZ 750. Een paar jaar reed hij niet zo vaak, maar toen hij in Amsterdam ging wonen kocht hij zijn eigen motor: de Africa Twin (klik hier voor meer info over Africa Twins) en daar rijdt hij nu, zo'n drie jaar later, nog steeds op.

Corné is uiteraard lid van de Transalp Club (Transalp Club). Marianne ging dus automatisch achterop. Vanaf Marokko kreeg zij ook de smaak te pakken en besloot zij ook haar rijbewijs te gaan halen. Na wat pogingen (lag aan de instructeur en examinatoren, hoor!) mocht ook zij gaan rijden.

De plannen waren toen al zo gesmeed, dat de motor daarbij moest passen. Het werd een Yamaha XT600E (zie voor meer motorinfo:XT600E).

En motorrijden is hartstikke leuk en soms ook praktisch: weekendjes weg, dagtochtjes, vakantie (zie reisverhalen), allroad-ritten, woon-werkverkeer, etc.