OVER ONS -> KLIMMEN/BERGSPORT

Klimmen en Bergsport

In 1998 hebben we allebei het sportklimmen ontdekt tijdens een vakantie in Slowakije. Dat beviel ons zo goed dat Marianne bij TSAC in Enschede is gaan klimmen en Corné, die toen al in Amsterdam woonde, bij de NKBV Amsterdam een cursus is gaan doen. Een half jaartje later verhuisde Marianne ook naar Amsterdam en gingen we samen de Rotsklimcursus voor gevorderden volgen.

Na nog een voorklimcursus van een week in Italie konden we echt zelfstandig aan de slag en sindsdien is het vrij snel gegaan. We geven allebei instructie bij de regio Amsterdam, Corné zat daar sinds 1999 in het bestuur en Marianne coördineerde de Alpiene cursussen.
Daarnaast gaan we in de vakanties vaak klimmen. Dat kan dan sportklimmen zijn, maar ook alpien klimmen of een klettersteig. Daarnaast hebben we samen een beginners- (C1) en gevorderden (C2) bergsportcursus van de NKBV in de Alpen gevolgd en zijn we in de zomer en winter ook hoger in de bergen te vinden op stijgijzers of telemark/toerski's (vooral Corné). Je begrijpt dat de klimspullen meegaan tijdens de reis (alleen voor sportklimmen). Als we er in de buurt komen, staat Mount Kenia ook nog op het verlanglijstje. NKBV regio Amsterdam: www.nkbvamsterdam.nl