El Chott 2005

November 2005

En dan even terugkijken…
Al met al ben ik heel blij dat ik gegaan ben, en dat ik het gedaan heb. Te vaak blijft het bij voornemens, maar daar hou ik niet van. Gaan met die banaan! Ik weet niet of ik het ook gedaan zou hebben als ik alleen had gemoeten. Ik was in ieder geval erg blij dat Meindert, Marcel en Jeroen erbij waren.

Ik ben niet helemaal tevreden, omdat ik denk dat er meer ingezeten had. Als ik iets meer ervaring had gehad, was het beter gegaan. Achteraf gezien was deze rallye eigenlijk ook iets te zwaar voor me als 1e rallye. Met name de duinen hebben me de das omgedaan: ik heb daar zo’n grote inspanning moeten leveren dat dat waarschijnlijk ook de oorzaak van mijn val is geweest. Al was ik er bijna! Ik heb wel gemerkt dat de 2e duinen etappe een stuk beter ging dan de eerste. Alweer achteraf was het handiger geweest als ik iets meer ervaring had gehad met het rijden in duinen. Met name het trekken van een eigen spoor durfde ik niet aan, en dat was eigenlijk wel nodig in de 2e duinen etappe. Ik voel dat er meer in zit, maar voorlopig laat ik het er even bij. Met name de tijd die ik gestoken heb in de voorbereiding vond ik te veel.

Verder vond ik het vrij lang. Vooral het heen en weer reizen. Dat heeft mij ongeveer 8 dagen gekost. De volgende keer maar eens kijken hoe ik dat vooral kan inkorten. Alle training die ik vooraf had gedaan, met name de conditie, heeft zeker zijn vruchten afgeworpen! Zonder die conditie was ik al heel snel afgeserveerd geweest. Ik heb goeie verhalen gehoord over de Tuareg rallye, met name omdat die beter te doen zou zijn. Misschien wil ik die nog wel een keer doen. Dan is er nog een aantal rallyes in Europa: de Alto Turia, de rallye van Kroatie, Berlin-Breslau. Misschien eerst maar eens daar eentje van doen.

Uiteindelijk heeft het mij iets minder dan € 3000 gekost. Dat is grofweg opgegaan aan:

De tijd die ik in de voorbereiding gestopt heb, heb ik niet eens geteld. Ik was volgens mij wel wat over voorbereid, dus voor mijn gevoel had dat minder gekund.

En natuurlijk nog paar tips voor ook nog niet zo ervaren mensen die ook een woestijn rallye willen gaan doen:

Je leeft maar één keer, dus maar er dan in ieder geval een feest van!!

Terug naar dagboek