El Chott 2005

November 2005

Vrijdag 4-11: Rondje Ksar Ghilane (maar niet voor mij) (60 km)

De start is vandaag later dan normaal, dus de meeste deelnemers zie ik tijdens het ontbijt wegrijden, als zijn dat er veel en veel minder dan bij de eerdere etappes. Ik hoor later op de dag dat er maar 11 rijders gestart zijn. Ik raak na het ontbijt aan de praat met Liam McCabe, een Ier op een Honda XR650. Hij heeft 4 jaar lang de wereld rond gereisd op een Africa Twin. Op zich is hij niet zo merkengeil, dus kunnen we het ook rustig over andere motoren hebben. We praten vooral over reizen en wat het met je leven doet. Hij heeft wel vrij heftige dingen meegemaakt, en is een stuk langer onderweg geweest, maar toch hebben we veel gemeen. Erg leuk weer eens zo’n verhaal te horen.

Rond het middaguur druppelen de eerste deelnemers alweer binnen. Die hebben het dus in 1 tot 1,5 uur gered, man, da’s echt snel! De rest van de dag gaat op aan onderhoud aan de brommer en het zoeken naar een ventilator voor mijn radiatoren.

Meer dan 60% van de motoren dat meedoet is KTM, daar zal er vast wel een bij zijn die een ventilator over heeft. Maar ik kom bedrogen uit. Zelfs bij de stand van KTM~Griesser, die toevallig ook hier op vakantie zijn, krijg ik nul op rekest. Niet zo fijn, want morgen gaat het heet worden. De rest van de mensen die ik aanspreek denken wel mee. Ik heb intussen een paar mensen zover dat ze voor me rondvragen, maar aan het einde van de dag moet ik toch weer op Meinderts knutsel creativiteit vertrouwen. Hij krijgt beide ventilatoren aan de praat, maar wel met een Afrikaans oplossing, dat wil zeggen dat ik blij mag zijn dat er eentje aangaat morgen…Goed, als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. Aan het einde van de dag ook nog ff fijn mij rugzakje naaien, want daar paste toch minder in dat ik gehoopt had. En daar kon-ie niet zo goed tegen.

Ik was nog van plan geweest om nog even te gaan slapen, maar zoals wel vaker met mijn voornemens gebeurt, blijven dat meestal voornemens.

Terug naar dagboek